marți, iulie 22, 2008

Cugetari I

<>
E atat de penibil cand dragostea nu se sfarseste cu un accent frumos; cand capriciul sortii a plasat o nota stridenta inainte de incheierea unei simfonii, te incearca o senzatie amara in fata acestei disonante. Simti o depresiune subtila de ordin moral-artistic. Ti se pare ca intr-o opera de arta a intervenit mana unui nechemat. Destinul in acest caz are aparenta unui diletant brutal si nepriceput, a carui contributie a venit sa strice o superioara armonie de ansamblu.
<>
Exista doua lucruri care te impiedica sa-ti realizezi visele: gandul ca sunt imposibile sau, printr-o brusca rasturnare a rotii norocului, faptul de a le vedea transformandu-se in ceva posibil cand te astepti mai putin.
<>
Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face in opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore, nu poate sa bea opt ore, nu poate sa faca dragoste opt ore.
<>


Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti; nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.
<>
E un timp in viata fiecarui om cand el ajunge la convingerea ca pizma nu-i altceva decat nestiinta, ca imitatia e o sinucidere, ca, de bine de rau, el e dator sa fie el insusi.
<>
Imposibil e doar un cuvant mare aruncat in jur de oameni mici care gasesc mai usor sa traiasca in lumea care le-a fost data, decat sa exploreze puterea care o au sa o schimbe.
<>

Niciun comentariu: