marți, octombrie 02, 2012

Bucurestenii sunt prosti

Da, ati citit bine. ce, te-am jignit cumva? nu-mi pare rau. o sa ma justific imediat.
nu toti bineinteles, ci doar atat cati trebuie sa fie. adica o foarte mare parte din ei.
Am citit azi articolul ACESTA  care m-a indignat profund. nu, nu articolul. Spre uimirea mea acesta chiar e facut ca un articol si exemplifica un adevar prezent. Ceea ce m-a deranjat este nivelul prostiei din comentariile acestui articol. Bineinteles ca s-au atacat toti frustratii idiotii cretinii pamantului si au inceput sa arunce cu pietre in provinciali.
Ca ce domne, sa stea la ei acasa, ca pe vremea lu' Ceasca iti trebuia buletin de Bucuresti ca sa vii la capitala. Poftim?? Pai bine ma' comunistule, yo propun sa iti iau taxa pentru fiecare kilometru depasit de Bucuresti cand incerci de fiecare data cand ai ocazia sa iesi din orasul ala aglomerat si poluat. unde ai sa te mai duci?!
deci bine, inca suntem pe vremea lu' ceasca. am inteles asta.
apoi toti ii numesc pe cei din provincie - tarani. bun, am inteles si asta. ce nu e din Bucuresti inseamna ca e de la tara. N-o mai zic pe aia ca toti de la tara ne tragem si tot la tara se retrag tot mai multi bucuresteni, ci zic doar ca fooooarte multi din taranii astia care suntem noi, sunt cu muuult mai destepti decat orasenii di' la Bucale.

Nici un sfert din cei din capitala nu ar rezista daca ar fi pusi in situatia unuia de la tara, care se duce in Bucuresti ca sa isi construiasca un viitor (sperand), care se duce in weekend acasa si isi aduce de mancare pentru ca parintii lor nu au vile cu piscine, care invata sa isi dramuiasca si ultimul banut ca sa le ajunga si pentru mancare si pentru cazare si pentru o iesire undeva, care se duc la facultate, intra la buget cu medie mare si isi cauta si de lucru ca sa nu ii impovarasca pe parinti mai mult decat sunt deja. Bine punctat in articolul acela ca in timp ce provincialii dau bani pe mancare, chirie si transport, orasenii lu' peste fript dau mai multi bani pe tzoale si distractie.
Ce sa vezi?! Unul de la tara are cei 7 ani de acasa, e mult mai umil, cu nasul la locul lui, cu o dorinta de a invata si a munci pentru a reusi in viata asta de rahat. in timp ce voi ceilalti stati ca parazitii din banii parintilor - aia foarte multi-, faceti o facultate platita, si doar pentru a obtine o diploma,  sau poate cumparati si diploma de-a gata.

noi ne chinuim si stam in camine ale statului unde gandacii sunt la ordinea zilei, dar asta nu ne sperie, in timp ce voi stati in puf, dar cu parintii pana la 30 de ani.
cica noi purtam machiaje stridente si suntem ca niste clovni la metrou. la faza asta chiar nu ma simt jignita pentru ca pitzipoancele cu bani din Bucuresti sunt cu mult, cu mult peste media normala a pitziponcelii.

de ce nu facem facultate in judetele noastre?! pai uite asa de-ai dreacu ce suntem noi astia taranii, ca vrem sa venim pe capul vostru de bucuresteni prosti, sa va facem in ciuda, sa va aratam cat suntem de isteti, sa va furam gagicile, sa va furam locul bugetat, sa va facem sa va sufocati cand vedeti ca aproape jumatate din populatia capitalei e din provincie, sa va ametim cu accentele noastre, sa va minunati si sa va faceti cruce, sa va simtiti inferiori unor tarani si sa va varsati frustrarile la un articol pe tema asta.
as vrea sa zic mult mai multe cuvinte urate dar ma abtin din respect pentru cei care ma citesc, si mai ales, casa nu ma cobor                 la nivelul astora'.

                            chiar asa


UPDATE: am scris pe google titlul meu si primul link gasit a fost articolul asta: http://mantzy.ro/2011/08/23/bucurestenii-niste-tarani/  . Asta pentru ca simteam nevoia unei a 2-a opinii, si a unei completari. Enjoy!







3 comentarii:

joe spunea...

Fix pe comentarii ti se casunase? In asemenea comentarii scriu multi multe prostii.

Cat despre Bucuresti...poti zice ca e un conglomerat de natii, cu putini originari care conteaza.

Saddeea spunea...

da stiu, nu trebuia sa bag in seama prea mult. cred ca m-a deranjat si faptul ca toti erau impotriva si nimeni nu se gasise sa le dea o replica....care ma rog, pana si aia (a mea) a fost infundata si luata in ras. asa ca m-am intors acasa (pe blog) si am zis ce simt doar celor care conteaza.

KLAUDYU spunea...

Felicitări!