luni, august 13, 2012

blank


stop.
blank.
m-am saturat de toti prefacutii astia care cica vor sa ne ajute pe noi, absolventii amarati care nu stim de unde sa o pornim spre cariera. sunteti doar niste mincinosi care vreti sa va faceti reclama! nimeni nu vrea sa ajute pe nimeni. si aici ma refer la siteuri gen ejobsbestjobsblablabla-you'll-never-find-a-job-on-those-sites'jobs. Deci apar unii, mari nume in tara lor acolo, care cica sa va zica el domne' cum se face treaba. si de fapt it ain't saying shit! (yeah, i love sa amestecheisan za englezeisan cu romaneisan, bite me!). Asa, si vine ala si da un mare interviu si zice ca a plecat de jos si....ce credeti..?!?..acum e sus!! faceti si voi ca mine si veti reusi.
nimeni n-o sa te ajute in viitoarea ta cariera de rahat.
dap, sunt proaspat absolventa a unei facultati si sunt tare optimista in privinta viitorului mei. nu serios, chiar sunt. si de asta ma si enervez. pentru ca sunt, dar simt ca n-ar trebui sa fiu.
peste tot aud doar voluntariatvoluntariat voluntariat. kkt! si eu de unde mananc o paine, ca proaspat absolvent facand un cacat de voluntariat, adica sa muncesc pe branci pentru unii and to not get any shit out of it. da stiu, noi astia, nu facem altceva decat sa ne plangem. vrem sa primim fara sa ne luptam pentru asta. pai cei care cred ca sunt din categoria aia, puteti sa va stergeti la gura si sa treceti mai departe.
m-am saturat de elite, de voluntari si de mari-oameni care au ajuns acolo unde sunt din senin.elitele sa se duca la mama lor si sa ma lase in pace sa-mi fac si eu loc, una din clasa de mijloc, la bani si inteligenta. si eu pot. si nu vreau s-o demonstrez unora care nu-mi vor da niciun ban pe nimic din ce fac. nu domne' ca cica ei te invata, si dupa ce se termina voluntariatul o sa ii aleaga pe cei mai buni si o sa-i angajeze la ei. nu zau?! 1 din 10? asta e intr-adevar incurajator. cele mai multe firme(organizatii si blablablauri) care au programe de internship/voluntariat/sau ce mai vreti voi, te pun sa semnezi un contract prin care tu nu te vei putea angaja la ei pe o perioada de x-luni/ani..

odata ajunsi sus, nimeni n-o sa-ti spuna cum a fost si ce a facut de a ajuns in pozitia aia. nici macar rudele mai apropiate. si nici tipii care apar la teve sau dau interviuri pe net incercand cumva sa para oameni saritori care sa incurajeze tineri.si nu o fac decat dintr-un simplu motiv: pentru ca nu isi mai amintesc ca au fost si ei candva la inceput de drum!

experienta vrem! si participare la diferite chestii ca voluntar vrem!! si cunostinte multe sa ai vrem! si abilitati deosebite! si sa ne arati cu ce te deosebesti tu fata de celelalte sute care asteapta sa fie si ei intervievati! sunt absolvent si vreau sa muncesc! cu asta ma deosebesc! daca eram un mic einstein si aveam si o punga cu bani, plecam departe, deci nu stiu cu ce ai vrea sa ma deosebesc. oare angajatorii astia jalnici nu s-or fi saturat sa puna aceleasi intrebari la interviuri?? si sa stie dinainte ca or sa primeasca aceleasi raspunsuri pline de clisee? si ca mai mult de 50% din raspunsuri or sa fie inflorituri?
de ce nu ma mai intrebi tu nimic, te uiti peste ce acte am, si ma iei langa tine si imi arati, ma inveti ce trebuie sa fac, si ma observi o perioada de timp sa vezi de ce sunt in stare? abia atunci o sa vezi daca ma deosebesc sau nu de altii, sau daca nu ma deosebesc dar pur si simplu ma descurc si merit sa lucrez la tine. ma deosebesc clar cu faptul ca am o mare alunita undeva, dar nu cred ca te intereseaza, asa ca de ce naiba te mai obosesti cu intrebari idioate?

da, stiu, viata asta e prea grea si prea rapida pentru cei ca mine, care ar dori doar putina rabdare, si o sansa sa demonstreze ca pot. daca nu te bagi in fata, altcineva o sa vina si o sa-ti fure orice sansa si nesansa. ziceam si eu doar asa...

Niciun comentariu: