luni, mai 31, 2010

29

" Dreptul nu este o pura teorie, ci este o forta vie. De aceea Justitia tine intr-o mana balanta, cu care cantareste dreptatea si in cealalta mana, sabia, cu care o apara. Sabia fara balanta este forta brutala, iar balanta fara sabie reprezinta neputinta dreptului. Una nu poate exista fara cealalta, si o ordine juridica desavarsita stapaneste numai acolo unde forta, cu care justitia foloseste sabia, este egala cu indemanarea cu care ea manuieste balanta......"    


 < R.v Ihering- Lupta pentru drept


Atat.



luni, mai 24, 2010

intoxicated


Hmmm
Cat credit mai ai? Sau cate minute?  Poti s-o tii asa pana dimineata? Sau e deja dimineata…
Breathe.
Ti s-au risipit vocalele….? Iti respir consoanele… si raman in ritmul tau…
Stii am o melodie pentru fiecare moment al vietii noastre…a noastre impreuna..
Am o melodie pentru cand ai inceput sa ma iubesti si pentru cand ai incetat sa ma mai ranesti…
Am versuri ce-ti rasuna lin in mintea plina de regrete..
Si un ritm crescand de batai de inima franta…

Te credeam in stare de mai mult…dar te-ai pierdut pe drum…si tu.





(pauza) Aici am sters o replica ce suna aiurea

Oricum


Ideea era cu totul alta…..



miercuri, mai 19, 2010

Cotidiene


...Frustrari cotidiene.

1.
Puradeii de franceji in autobuze.
Heyyyyyyyyyyyyyyyyyy vorbesc incontinuuuuuu frantuza lor pe care numai ei o inteleg; tare si repede ca ma simt un idiot care a ajuns intr-o tara straina si nu intelege o boaba. Ce sa zic nu avem numai studenti straini, avem si copilandrii in generala straini...frantzuzi...nesimtiti care te vad ca te uiti ciudat si enervat la ei si mai rau incep sa comenteze intr-o franceza de balta pe care nu o gasesti in niciun dictionar.....un chin sa mergi 30 de min ca mine cu autobuzul si in cap sa-ti zbuneasca doar „Tais-toi!!!!”.
Tzanci prosti. Punct

2.
Eu nu inteleg ceva. Pe ce criterii sunt alesi astia de la paza? De...oriunde gen. Nu deci in viata mea nu am vazut un agent de paza care sa-mi inspire siguranta. Sa fie inalt si bine facut. Nuuuuuu  deci toti agentii de paza sunt de 2 mari feluri, sau tipuri: burtosi sau slabanogi. Grasanii aia sunt chiar penibili cand sunt nevoiti sa alerge dupa vreo careva...hotzul e liber sa paraseasca incinta, paza are o mica intarziere cauzata de grasimea excesiva.......si  slabanogii aia pe care sta uniforma ca pe gard...ca mai bine ar sta pe un scaun cu 3 picioare....hotzul e liber sa dea un bobarnac pazei si sa paraseasca incinta linistit.
Paza penibila. punct

3.
Semaforul. Deci (iar deci) chiar am o problema cu asta. Dupa ce ca vad un accident la fiecare 2 zile in Bucurestiul asta bulversat si grabit, chiar nu pot sa inteleg oamenii care nu au rabdare cateva zeci de secunde sa apara culoarea verde. Nenorocita aia de culoare!!! Ca nu sunt sapte mii doua sute treizeci si noua de culori. NU. Sunt 2.....2 amarate...rosu si verde. Atat. Dar trebuie sa sfidam soferul( si ala indeajuns de idiot si de grabit si de enervat, btw) si pe ceilalti pietoni care asteapta linistiti culoarea cu pricina. Trebuie sa fim mai smecheri si sa trecem noi cand avem chef, pe unde avem chef. E pai sa va pupe trenul, tramvaiul, metroul sau loganul daca aveti gandirea asta indobitocita. Chiar nu vrei sa ocolesti putin pana la trecerea de pietoni in loc sa ocolesti viata? Bine, mori in bezna.
Si iti recunosc ca si eu am incalcat regula asta, dar cu siguranta nu am facut o obisnuinta ;
Si iti mai recunosc ca si pe trecere, si pe verde poti fi grav avariat fara mila de alta categorie si mai dobitoaca de oameni, dar macar fii sigur ca TU ai facut ceea ce trebuie.


luni, mai 03, 2010

*

Once in a while I...wake up..funny laying there...