miercuri, mai 19, 2010

Cotidiene


...Frustrari cotidiene.

1.
Puradeii de franceji in autobuze.
Heyyyyyyyyyyyyyyyyyy vorbesc incontinuuuuuu frantuza lor pe care numai ei o inteleg; tare si repede ca ma simt un idiot care a ajuns intr-o tara straina si nu intelege o boaba. Ce sa zic nu avem numai studenti straini, avem si copilandrii in generala straini...frantzuzi...nesimtiti care te vad ca te uiti ciudat si enervat la ei si mai rau incep sa comenteze intr-o franceza de balta pe care nu o gasesti in niciun dictionar.....un chin sa mergi 30 de min ca mine cu autobuzul si in cap sa-ti zbuneasca doar „Tais-toi!!!!”.
Tzanci prosti. Punct

2.
Eu nu inteleg ceva. Pe ce criterii sunt alesi astia de la paza? De...oriunde gen. Nu deci in viata mea nu am vazut un agent de paza care sa-mi inspire siguranta. Sa fie inalt si bine facut. Nuuuuuu  deci toti agentii de paza sunt de 2 mari feluri, sau tipuri: burtosi sau slabanogi. Grasanii aia sunt chiar penibili cand sunt nevoiti sa alerge dupa vreo careva...hotzul e liber sa paraseasca incinta, paza are o mica intarziere cauzata de grasimea excesiva.......si  slabanogii aia pe care sta uniforma ca pe gard...ca mai bine ar sta pe un scaun cu 3 picioare....hotzul e liber sa dea un bobarnac pazei si sa paraseasca incinta linistit.
Paza penibila. punct

3.
Semaforul. Deci (iar deci) chiar am o problema cu asta. Dupa ce ca vad un accident la fiecare 2 zile in Bucurestiul asta bulversat si grabit, chiar nu pot sa inteleg oamenii care nu au rabdare cateva zeci de secunde sa apara culoarea verde. Nenorocita aia de culoare!!! Ca nu sunt sapte mii doua sute treizeci si noua de culori. NU. Sunt 2.....2 amarate...rosu si verde. Atat. Dar trebuie sa sfidam soferul( si ala indeajuns de idiot si de grabit si de enervat, btw) si pe ceilalti pietoni care asteapta linistiti culoarea cu pricina. Trebuie sa fim mai smecheri si sa trecem noi cand avem chef, pe unde avem chef. E pai sa va pupe trenul, tramvaiul, metroul sau loganul daca aveti gandirea asta indobitocita. Chiar nu vrei sa ocolesti putin pana la trecerea de pietoni in loc sa ocolesti viata? Bine, mori in bezna.
Si iti recunosc ca si eu am incalcat regula asta, dar cu siguranta nu am facut o obisnuinta ;
Si iti mai recunosc ca si pe trecere, si pe verde poti fi grav avariat fara mila de alta categorie si mai dobitoaca de oameni, dar macar fii sigur ca TU ai facut ceea ce trebuie.


2 comentarii:

sincopat spunea...

lol : P cei de la paza sunt alesi ca sa ne inveseleasca zilele : adica, ce o sa-mi faca babutza aia de 60 de ani, sa ma roage sa merg la farmacie?

verdedeparis spunea...

Sincopat, mereu prezent pe blogurile fetelor frumoase, asa cum ii sade bine unui flacau :)

Blue, asta cu francezii nu o pot intelege pentru ca nu mi se intampla, dar despre paznici am scris si eu mai demult si am aceeasi problema cu tine, doar ca putin extinsa. Pe langa faptul ca arata cum arata si sunt cum sunt, ma deranjeaza atitudinea aroganta pe care o au de parca ei ar putea sa ne ia gatul daca ar vrea, ar putea sa ne refuze accesul in incinta sau si mai mult, sa ne puna bastonul in gat si sa ne dea pe mana justitiei ca am intrat doua in cabina in loc de una.. Hai, mah, serios? Mars ma tiganule de aici pana nu te fac una cu pamantul din doua vorbe..