sâmbătă, iulie 05, 2008

Fragment III-- Dialog

~Alchimistul, Paulo Coelho~

***********************************************************************************************

-ce inseamna iubire? intreba desertul.

-iubirea este atunci cand soimul zboara peste nisipurile tale. Pentru el tu esti camp verde de pe care nu s-a intors niciodata fara vant.el iti cunoaste stancile, dunele, muntii si tu esti generos cu el.

-ciocul soimului ia pietre din mare, raspunde desertul. Ani in sir eu ii intretin vanatul, cu putina mea apa il hranesc, ii arat unde e hrana...si intr-o zi coboara soimul din cer chiar atunci cand simt mangaierea vantului pe nisipurile mele. si-mi ia tot ce am crescut.

.....si asta inseamna iubire?

-asta e iubire. Este ceea ce face ca vantul sa devina soim, soimul sa devina om si omul din nou desert. este ceea ce face plumbul sa se transforme in aur, iar aurul din nou sa se ascunda sub pamant.

.....cand iubesti reusesti sa fii orice lucru al creatiei. Cand iubesti nu-ti trebuie sa intelegi ce se petrece pentru ca totul se petrece in noi si oamenii se pot transforma in vant. daca vantul ii ajuta desigur.

.....pentru ca iubirea nu inseamna sa fii nemiscat precum desertul nici sa cutreieri lumea precum vantul, nici sa privesti totul de la distanta. Iubirea este forta care transforma si face ca sufletul lumii sa fie mai bun. Cand am patruns in el pentru prima oara am crezut ca este perfect. Apoi am vazut ca era o oglinda a tuturor fiintelor si isi avea razboaiele si partea lui. Noi suntem aceia care , hranim Sufletul Lumii, iar pamantul pe care traim va fi mai bun sau mai rau dupa cum noi vom fi mai buni sau mai rai. Aici intra in joc FORTA IUBIRII, fiindca atunci cand iubim vrem totdeauna sa fim mai buni decat suntem.
-De ce trebuie sa ne ascultam inima?

-Pentru ca acolo unde e ea, acolo va fi si comoara ta.

-Inima mea e agitata. Viseaza, se emotioneaza si e indragostita. Imi cere tot felul de lucruri si nu ma lasa sa dorm nopti in sir cand ma gandesc la ea.

-Asta-I bine. Inima ta e vie. Asculta in continuare tot ce are sa-ti spuna.

Incepand din ziua aceea, flacaul si-a ascultat inima; i-a cerut sa nu-l mai paraseasca niciodata, i-a cerut ca atunci cand se departa de visurile lui, inima sa-i bubuie in piept si sa-i dea semnalul de alarma. Flacaul a jurat ca, de cate ori va auzi acest semnal, avea sa-l asculte.

Am invatat ca lumea are un Suflet, si cine va intelege acest suflet va intelege limbajul lucrurilor.........

Am invatat ca lucrurile sunt asa de simple incat pot fi scrise pe un smarald.Niciun comentariu: